Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Er der specifikke krav til byggeriet?

Ja, på nogle grunde - men ikke på alle - kan der i lokalplanen være krav til byggeriet. Desuden er der forpligtelser i købskontrakten, når du køber en grund. Se uddybning herunder.

Krav i lokalplanen

Ja, på visse grunde er der krav til byggeriet på grunden. Det kan for eksempel være bebyggelsens placering på grunden, taghældning eller hvilke materialer, der skal bruges på facaden.

I fanen ’Lokalplan’ for hvert område kan du se, om der er krav til byggeriet på den grund, du er interesseret i.

I paragrafferne ’Bebyggelsens ydre fremtræden’ og ’Bebyggelsens omfang og placering’, kan du få et hurtigt overblik over krav til huset. Vi råder dog til en grundig gennemlæsning af hele lokalplanen, og til at du evt. rådfører dig med en arkitekt eller anden fagperson, hvis du er i tvivl om lokalplanens indflydelse på dine ønsker til et nybygget hus på grunden.

Krav til bebyggelsen i købskontrakten  

Når du har købt en byggegrund er der krav til, at du inden 2 år efter overtagelsesdatoen skal ansøge kommunen om byggetilladelse. Byggeriet skal være afsluttet inden 3 år efter overtagelsesdagen.

Læs alle købsbetingelser her (åbner i nyt vindue)