Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Drømmebolig i vandkanten

Søren og Linda Sørensen er flyttet til deres drømmehus i Åbyen i Grenaa. Placeringen midt i byen og helt ud til åen er lige det, de drømte om, da de solgte deres store parcelhus i Hinnerup. De nyder deres nye liv på efterløn i huset, der har kig til himlen og udsigt til åen.

Hvor bor I, og hvor længe har I boet her?
"Vi bor i Åbyen i Grenaa. Her har vi boet siden september 2011."

Hvorfor købte I grunden?
"Vi havde boet i Hinnerup ved Aarhus i 26 år og ville gerne prøve noget helt andet, hvis vi skulle flytte."

"Vi er gået efter lige præcis denne grund, fordi den ligger midt i byen, men alligevel midt i naturen. Vi er tæt på indkøbsmuligheder, restauranter, kulturoplevelser her i Grenaa og vi kan gå til det hele. Boligen er også velegnet til når vi bliver ældre, den er ny, og der er ingen have at vedligeholde – åen er vores have."

Hvorfor har I valgt at bo i Grenaa?
"Vi er tilflyttere fra Hinnerup og har fulgt projektet med Åbyen lige fra starten. Vi var skeptiske og tænkte, at her skal vi i hvert fald ikke bo! Men vi blev faktisk forelskede i stedet fra første gang, vi så det. Og vi har ikke fortrudt et sekund, at vi er rykket herud."

"Prisen for at bo i et spændende, arkitekttegnet hus ud til vandet er jo også en helt anden her i Grenaa, end den ville være i Aarhus Kommune."


Hvor længe gik der, inden I faldt til?
"Det gjorde vi egentlig med det samme. Mens huset blev bygget færdigt i sommeren 2011, boede vi i campingvogn på Grenaa Strandcamping. På den måde lærte vi området at kende og kunne følge byggeriet på daglig basis."

"Vi vænnede os også til den daglige køretur til Aarhus, hvor vi arbejdede på det tidspunkt. Nu er vi begge gået på efterløn og kan nyde friheden i vores dejlige hus." 

Hvad er det bedste ved at bo i Grenaa?
"Vi bruger Grenaa som by meget mere, end vi brugte Aarhus. Måske fordi vi bor lige midt i den nu. Vi har besluttet, at vi lægger vores penge lokalt i Grenaas butikker, restauranter og kulturtilbud. Og så placeringen af vores hus, der bogstavelig talt hænger ud over vandkanten – det er helt fantastisk at vågne op med udsigt til åen."

Aaby3Åbyens flotte huse.

Aaby2Søren og Lindas "have" - terrassen ud til Grenaaen.